Komáromi Gábor fényképészmester

Komáromi Gábor

Magamról

 

Szekszárdon születtem, a gimnáziumi éveim alatt kezdett el érdekelni a fotózás, tetszett, ahogy a technika segítségével meg tudom örökíteni a körülöttem lévő világot. Egy idő után azt vettem észre, hogy ezzel másoknak is örömet szerzek, és ez újabb impulzust adott nekem. Elhatároztam hogy a gimnázium után beiratkozom fényképésztanulónak, a szakmai tanulmányaimat Pécsen végeztem, gyakorlati alapokat pedig az akkori szekszárdi “FÉNYSZÖV”-ben sajátítottam el. Szerencsémre a szüleim látták az ambíciómat, és a szakmunkásbizonyítvány megszerzése után nem sokkal, a segítségükkel felépülhetett a házunk, amelyben Tolna megye talán a legnagyobb műterme található.

A későbbi években jelentkeztem mestervizsgára, melyet sikeresen letettem.A műtermemet és a technikai felszerelésemet igyekszem fejleszteni és szinten tartani. Mindig arra törekszem, hogy a fotózás jó hangulatban teljen. Szerintem a jó fotóhoz elengedhetetlen, hogy a fotóalany is fesztelenül és jól érezze magát közben, mert így tud csak igazán megnyílni a kamera előtt, ettől lesz őszinte a kép. Örömmel tölt el, amikor erről visszajelzéseket is kapok, esküvői párok is meg szokták említeni, hogy milyen vidáman telt a fotózás.

Szekszárdon, a Kölcsey ltp. 22. üzletemben digitális és analóg képkidolgozással, valamint különféle fotocikkek értékesítésével és igazolványkép készítéssel foglalkozunk.Hordozható műtermemmel szinte bárhol tudok műtermi fotót készíteni, így pl. a tablófotózásnál az osztályteremben és készíthetők műtermi minőségű felvételek. Ezek igen változatos stílusban készülnek, van köztük hagyományos “tablós” beállítás és “portfolio”-szerű egészalakos, félalakos felvétel is. Az utóbbi időben kibővítettem még mindezt különböző kellékek (pisztoly, kalap, szemüveg, baseball ütő stb.) bevonásával is. Ilyen jellegű komplex fotókat a megyében én készítek csak egyedül.

A hozzászólások le vannak zárva.